Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de akılcı olmayan ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Bu bağlamda Ülkemizde "Akılcı İlaç Kullanımı (AiK) Programı" yürütülmektedir. Bu program kapsamında DSÖ'nün önerileri doğrultusunda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, Akılcı İlaç Kullanımını destekleyecek faaliyetlerin yürütülmesi için koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması; hekim, eczacı, yardımcı sağlık personeli, halk ve ilaç sektörüne yönelik AiK konusunda davranış değişikliğinin oluşturulması; AİK ile ilgili farkındalık oluşturulması, etki edilen taraflarda bilgi ve bilinç düzeylerinin artırılması hedefiyle “Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Ulusal Eylem Planı 2014-2017” hazırlanmış ve uygulamaya konuldu.
İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve AİK İl Koordinatörlükleri tarafından yürütülen ve yürütülecek faaliyetler hakkında bilgilendirmelerin ve karşılıklı görüş alışverişinin yapılması amacıyla ve 18 Kasım “Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü” olması sebebiyle Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin, AİK İl Koordinatörlüklerinin ve eğiticilerin katılacağı, İstanbul ilinde 16-18 Kasım 2017 tarihlerinde “4. Akılcı Antibiyotik Kullanımı ve Farkındalık Sempozyumu” ve “8. Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlükleri Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi.
Gerçekleştirilen toplantıya İlimizden AİK İl Koordinatörü Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Derya Kılıçer ile birlikte İl Temsilcileri Uzm. Dr. Elif Nur Köksal, Uzm. Ecz. Zeliha Ödemiş katıldı. Giresun 2017 Yılı 2. Dönem Akılcı İlaç Kullanımı Faaliyetleri Raporunu ve Giresun Dr.Ali Menekşe Göğüs Hastalıkları Hastanesi polikliniği ve yatan hasta servislerinde, ilimizde bulunan 15 eczanemizde ve açtığımız AiK standlarında Astım-KOAH ile ilgili sorular içeren anket uygulaması ile elde edilen ASTIM - KOAH, İlaç Geçmişi ve Anamnez Anket Çalışmamızın posteri ve istatistiksel veriler sunumu; Uzm. Ecz. Zeliha Ödemiş tarafından gerçekleştirildi.
Yapılan sunum sonrasında İlimiz Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildi.
Sunum İçin Tıklayınız....pdf