S. Ü. D. G. E. ( SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARINI GELİŞTİRME EĞİTİMİ)
Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 48/5 Maddesi ile bununla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan 14 Eylül 2004 tarih ve 25583 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan yönetmelik gereği yapılmaktadır. Alkollü araç kullandığı 2. defa tespit edilerek 2 yıllığına sürücü belgeleri geçici olarak alınan sürücülerin sürücü belgelerini geri almaları için katılması zorunlu olan bir eğitimdir.
BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER
· Bir (1) adet Trafik Şubeden kişi adına düzenlenen sürücü belgesi geri alma tutanağı örneği
· Bir (1) adet nüfus Cüzdanı örneği/fotokopisi
· Bir (1) adet vesikalık fotoğraf
· Mavi şeffaf (plastik) dosya
· Eğitim ücretinin (10.100 TL – 2024 yılı) ödendiğini gösteren bankadan imzalı mühürlü dekont.
- Ücret Türkiye Halk Bankası’na elden yapılmalıdır. Havale ve EFT yoluyla yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.
- IBAN: TR53 0001 2009 3760 0005 0000 48
- Açıklama kısmında başvuru sahibinin adı soyadı ve “SÜDGE Katılım Ücreti” ifadesi yer almak suretiyle bankadan imzalı mühürlü dekont alınmalıdır.
Evraklar, eğitime katılacak kişi tarafından Giresun İl Sağlık Müdürlüğüne bizzat teslim edilmelidir.
Adres: Osmaniye Mahallesi Hastane Sokak No:11 Merkez/GİRESUN – Eski Kadın Doğum Hastanesi
EĞİTİM PROGRAMI
Program haftada 1 gün olmak şartı ile 4 haftada tamamlanır. Eğitimcilerin önerileri doğrultusunda Müdürlük tarafından eğitim programı uzatılabilir.
Dersler 09.00 – 16.00 saatleri arasında Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Toplantı Salonunda yapılmaktadır.
Eğitim programına hangi sebeple olursa olsun kesintisiz devam edilmesi esastır. Herhangi bir nedenle eğitim programından ilişiği kesilen sürücüler bir sonraki eğitim programına yeniden kayıtlarını yaptırmak şartıyla devam edebilirler.
Eğitimlere alkollü ve üzerine alkol kokusu sinmiş halde gelen sürücüler kesinlikle eğitime alınmazlar.
Eğitim süresince katılımcılar, psikolojik görüşme ve psikiyatrik testlere tabi tutulurlar. Görüşmeler sonucunda eğitime katılması uygun görülen sürücüler eğitime devam eder, gerekli görülürse tahlil ve tetkikler istenebilir.
İZLEME-DEĞERLENDİRME:
4 haftalık eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından, yazılı ve kanaat notları ile başarılı görülen sürücülere, eğitim birimi tarafından ilk üç ay içerisinde, Psikiyatri uzmanı ile görüşmek üzere randevu verilir. İzleme-değerlendirme görüşmesi yapılmadan eğitim tamamlanmış sayılmaz. Görüşme sonucunda başarılı bulunan kursiyerler, E-Devlet üzerinden “Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi Sınav Sonucu Sorgulama” ekranını kullanarak başarılı olduklarına dair SÜDGE belgesini belge onay süreci tamamlandıktan sonra görüntüleyebilirler ve ilgili kurumdan ehliyetlerini alabilirler. Bu eğitimde başarısız görülen sürücüler sonraki gruplarda yeniden eğitime alınır.