İlimize Gelen Depremzedelerin Sağlık Hizmetleri Hastanelerimizde Karşılanıyor
13 Şubat 2023

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından depremzede vatandaşlarımızın barınma ve sağlık ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla afet bölgesinden değişik illere tahliyeleri sağlanmıştır.

8 Şubat 2023 tarihinden itibaren bugüne kadar afet bölgesinden ilimize konaklamak için gelen 730 depremzede vatandaşımızın gerekli sağlık kontrolleri tamamlanmıştır. Hastanelerimize toplam 282 depremzede başvuruda bulunmuştur. Başvuruda bulunanlardan 263 vatandaşımız polikliniklerde muayene olmuş, 14 kişinin yatarak tedavisine karar verilmiştir (2 yenidoğan yoğunbakım). Yatarak tedavi gören vatandaşlarımızdan 5’i şifa ile taburcu edilmiştir.

İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Bulut; “yaşanan afetten dolayı ilimize gelen tüm depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını Valiliğimiz ve ilgili kurumlarımızla birlikte karşılamaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri konusunda il merkezi ve ilçelerimizde bulunan hastanelerimizde tüm hizmetlerden yararlanması için elimizden geleni yapmaktayız. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diler, tedavi gören yaralılarımıza acil şifalar dileriz” dedi.

• ec03f24d-fad3-4900-bff5-2d4bd5603716.jpg
  • Fos5KpnXEAQGCBo.jpg