İl İntiharı Önleme ve Gençlik Ruh Sağlığını İyileştirme Toplantısı Yapıldı
14 Eylül 2022

Sağlık Bakanlığı Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planına göre İntihar; ülkemizde ve bütün dünyada önemli halk sağlığı sorunları arasındadır.  Gençlik çağında sıklığı giderek artan bu sorunun önüne geçmek için özellikle Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan üniversite öğrencilerinin ruhsal iyilik halini artırmaya ve öğrencilere psikososyal destek sağlamaya yönelik yapılacak olan çalışmaların etkin bir şekilde yürütmesi amacıyla başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere, kurumlar arası işbirliğini arttırmak amacıyla “İl İntiharı Önleme ve Gençlik Ruh Sağlığını İyileştirme Toplantısı” yapıldı.

Toplantı Vali Yardımcısı Mehmet Fikret ÇAVUŞ’un başkanlığında, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Ünal ÖZEK, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Giresun Üniversitesi, Yeşilay Derneği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurum Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitim Merkezi, Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazeteciler Derneği, Giresun Belediyesi temsilcilerinin katılımıyla 14.09.2022 tarihinde saat 14.00’te Valilik Kütüphane ve Dokümantasyon Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Dr. Arife YILDIRIM tarafından yapılan sunumun ardından Bakanlığımızın belirlediği hedefler doğrultusunda Eylül-Ekim aylarında başlayıp yıl boyu devam edecek olan “Gençlik Ruh Sağlığını İyileştirme” çalışmaları ve paydaş kurumların çalışmalarda yapacakları katkılar değerlendirildi.

• Gençlik Ruh Sağlığı Toplantı - 1.jpg
  • Gençlik Ruh Sağlığı Toplantı - 2.jpg