İl İntiharı Önleme Kurulu Toplantısı Gerçekleşti
02 Haziran 2022

Uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, ülkemizdeki ve dünyadaki hızlı değişimler ve yaşanan olumsuz olaylar tüm insanları etkilemiştir. Özellikle gençler böylesi bir dönemde daha fazla desteğe ihtiyaç duymaktadır. Buna istinaden Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı öğrenci yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin iyilik halini güçlendirmek amacıyla 02.06.2022 tarihinde saat 14:00’da Valilik Toplantı Salonunda “Gençlik Ruh Sağlığını Güçlendirme” özel programıyla “İl İntiharı Önleme Kurulu Toplantısı” gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Bulut ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek’in katıldı.

Toplantıda Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi Personeli Psikolog Gamze Açıkgöz tarafından ilimiz intihar verileri ve toplantı gündeminin sunumu gerçekleştirilmiş, ardından gençlerin iyilik halinin güçlendirebilecek sosyal aktivite olanakları, yurt imkânları, intiharı önlemeye yönelik eğitimlerin düzenlenmesi (iletişim, stresle başa çıkma vb.), öğrencilerin gerekli durumlarda hızlı yönlendirilmesinin ve tedaviye ulaşımının ivedilikle gerçekleştirilmesi için kurumlar arası iletişim ağının oluşturulması konuları değerlendirilmiştir.

Toplantıya İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Giresun Üniversitesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü,  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu, Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi, Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Giresun Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitim Merkezi temsilcileri katıldı.

• İl İntiharı Önleme Kurulu top 2.6.22-2.jpg
  • İl İntiharı Önleme Kurulu top 2.6.22-3.jpg