‘Anne, Bebek ve Yenidoğan Dostu Hastane’ Üçlemesi ile Türkiye’de İlk Beşte!
09 Mart 2020

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin “Anne ve Bebek Dostu Hastane” olarak belgelendirilmesinin ardından başarılarına bir yenisi daha eklendi. Hastane, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi çalışmalarının Sağlık Bakanlığı tarafından başarılı olarak değerlendirilmesi neticesinde “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım” ünvanı ile ödüllendirildi.

Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Öğrt. Üyesi Muhammet Bulut; “temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı kapsamında hizmet veren ve 'Bebek Dostu Hastane' ünvanına sahip hastanemizin Sağlık Bakanlığı değerlendirme ekibi tarafından bizzat hastanemizi ziyaret ederek yapılan değerlendirmeleri sonucunda, 'Bebek Dostu Hastane' ünvanının devam etmesine, ayrıca Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizin de Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünvanını alabileceğine karar verilmiştir.

Bu kapsamda Ülkemizin tamamında ‘Anne Dostu, Bebek Dostu, Yenidoğan Bebek Dostu Hastane’ olarak bu üç ünvanı tamamlayan ilk beş hastane içine girerek alanında ülkemizin başarılı hastanelerinin arasına girmiştir. Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Bölgemizde tek ‘Anne, Bebek ve Yenidoğan Bebek Dostu Hastane’ ünvanını almanın gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

_ERH3764.JPG

_ERH3757.JPG