Vali Sarıfakıoğulları, İl Sağlık Müdürlüğünü Ziyaret Etti
09 Mart 2020

Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, Giresun İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret ederek, kurum yöneticileri ile birlikte kurumun çalışmaları hakkında bir toplantı gerçekleştirdi.

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü’nde 16 Temmuz Pazartesi günü saat 09.00 da gerçekleştirilen toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimlerinin çalışmaları sırasında karşılaşılan sorunlar, vatandaş memnuniyeti ve şikayetleri, kurumun eksikleri ve ihtiyaçları başta olmak üzere sağlık sektörü ile ilgili konular görüşüldü.

Vali Sarıfakıoğulları’na İl Sağlık Müdürü Hasan H. Arslantürk tarafından verilen brifingde; Sağlık kurum- kuruluşlarının sayıları ve kapasiteleri; yatak sayıları, yoğun bakım yatak sayıları, nitelikli oda ve yatak sayıları, poliklinik oda sayıları, Acil sağlık hizmetleri ile ilgili olarak; mevcut istasyon sayıları, vaka sayıları, ambulans nitelikleri ve sayıları, Sağlık personeli sayıları ile ilgili; doktor (uzman doktor, pratisyen doktor, diş doktoru) sayıları, hastane ve ilçelere dağılımı, Muayene Sayıları ile ilgili olarak; poliklinik ve acil muayene sayıları, doğum sayıları ve oranları, diyaliz ünitesi ve cihaz sayısı ile kullanan hasta sayıları, organ nakli sayıları ile ilgili olarak hasta sayıları, il dışı sevkler ve sevk nedenleri, Sağlıkla ilgili şikayetlerin BİMER başvuru ve önerileri, SABİM başvuru ve önerileri değerlendirilmesi, Evde Sağlık Hizmetleri, TRSM (Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri) hakkında bilgi verildi.

İlde yapılan sağlık yatırımlarıyla ilgili verilen bilgilerde; 30 Yataklı Alucra Devlet Hastanesi, Alucra Fevzi Çakmak Sağlık Evi, Tirebolu Yalç Sağlık Evi’nin tamamlanan yatırımlar olduğu, 350 Yataklı Kale Devlet Hastanesi, 10 Yataklı Eynesil Entegre Hastanesi, 50 Yataklı Görele Devlet Hastanesi Ek Bina, 5 Yataklı Güce TSM+ASM+Entegre Hastane, Şebinkarahisar (Balcana) 125.Yıl Sağlık Evi’nin de inşaat çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Brifingde; yatırımların toplam proje tutarları, yapılan harcamalar, parasal ve fiziki gerçekleşme oranları, devam eden yatırımlar ve ihale aşamasındaki projelerin durumları hakkında da Vali Sarıfakıoğulları’na ayrıntılı sunum yapıldı.

Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yrd. Metin Maytalman, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri; İl Sağlık Müdürü Hasan H. Arslantürk ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Ahmet Bal, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammet Aksu, Personel Destek Hizmetleri Başkanı Mehmet Şahin, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yrd. Uzm. Dr. Elif Nur Köksal, GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH. Başhekimi Azime Bulut, GRÜ İlhan Özdemir EAH. Başhekim Yrd. Dr. Mustafa Büyükkör ve ilgili diğer kurumların amirleri katıldı.

• V_Ziyaret (1).JPG
  • V_Ziyaret (2).JPG