Üniversiteli Gençlere Tütünün Zararları Anlatıldı
06 Mart 2020

1-7 Mart Yeşilay Haftası faaliyetleri kapsamında, 7 Mart Çarşamba günü Giresun Üniversitesinde Tütün ve İnsan Sağlığı konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak Dr. Ali Menekşe Göğüs Hastalıkları Hastanesi Göğüs Hastalıkları Hekimimiz Uz. Dr. Ruhsel Cörüt katıldı.

Yaklaşık yetmiş öğrencinin katıldığı ve interaktif olarak gerçekleşen konferansta Uz. Dr. Ruhsel Cörüt sunumu sırasında; tütün ve eşdeğer maddelerin insan sağlığına zararlarını, hangi hastalıklara sebebiyet verdiği, hastalıkların tedavi maliyetlerinin tütün mamullerini kullanmaktan daha pahalıya mal olduğu, bağımlılıktan kurtulmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için aktif olarak kullanılan sigara bırakma polikliniklerine başvurulabileceğini ve bu birimlerin işleyişinden bahsetti.