Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması Uygulayıcı Eğitimi
06 Mart 2020

Üç gün süren Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması Uygulayıcı Eğitimi, İlimizde bulunan hastanelerden katılan otuz kişilik yönetici ve çalışan kadrosuyla 12 Aralık Salı günü başlamıştır.

Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Hasan H. Arslantürk’ün katılımlarıyla başlayan eğitimde, hastanelerin afet ve acil durumlarına ilişkin risklerini önlemek ve azaltmak, afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı kılmak amaçlanmıştır.

Katılımcılara eğitim boyunca, hastanelerin afet tehlikeleri karşısında zarar görebilirliğini azaltarak, personelin, hasta ve hasta yakınlarının can güvenliğini korumak, yatırım ve donanımın zarar görmesini önlemek, afete hazırlık çerçevesinde afetlerde kullanılacak açık ve anlaşılır komuta ve kontrol mekanizmalarını, standart işleyiş ve uygulama kurallarını oluşturmak, tüm paydaş kişi ve kurumların afet ve acil durum görev ve sorumluluklarını tanımlamak, afet durumlarında hastanelerin ilk 72 saat kendilerine yetebilmeleri için gerekli düzenlemeleri gerçekleştirmek, eğitim ve tatbikatlar ile afete hazırlık düzeyini sürekli artırmak, afet halinde hızlı, uygun ve etkili müdahale gerçekleştirmek, rutin hizmetlerin aksamamasını, kritik hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesini sağlamak, kaynakları en iyi ve etkin şekilde kullanmak, gerektiğinde kapasitenin artırılmasını sağlamak amacıyla teorik ve uygulamalı eğitimler verilmiştir.

Giresun Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından düzenlenen eğitime;
Giresun İl Ambulans Servisi Başhekimliğinden Dursun Hakan Akkuş, Tuğba Özyılmaz, Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Halis Yeşil, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünden Muhammet Günaydın, Birkan Can, Rize İl Sağlık Müdürlüğünden Süleyman Mert Kepenek eğitimci olarak görev almışlardır.

Katılımcılara eğitim sonunda sertifikaları Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Ahmet Bal ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mesut Özdemir tarafından verilmiştir.