Valimiz Sağlık Müdürlüğünü Ziyaret Etti
19 Ağustos 2020

Kamu kurum ve kuruluş ziyaretlerine devam eden Sayın Valimiz Enver Ünlü, Müdürlüğümüzü ziyaret ederek kurum çalışmaları ve pandemi sürecinde il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

23 Haziran Salı günü gerçekleştirilen ziyarette, İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Ahmet Bal,  İl genelindeki sağlık hizmetlerinin ve yatırımlarının genel durumu ile tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Covid-19 ile mücadele kapsamında Giresun'da alınan sağlık önlemlerinin de değerlendirildiği görüşmede Vali Ünlü, pandemi sürecinde, başarılı ve fedakâr çalışmalar yürüten tüm sağlık personeline teşekkür etti.

Giresun Merkez Aksu Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin eksikliklerinin biran önce tamamlanarak hizmete açılması talimatı veren Vali Ünlü, sağlık hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi için yapımı devam eden Eynesil İlçe Devlet Hastanesi ile ihale aşamasında olan Güce İlçe Devlet Hastanesi ve yatırım programında yer alan Çamoluk İlçe Devlet Hastanesi ile ilgili bilgi aldı. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapım ihalesi yapılan, Merkez Soğuksu Sağlıklı Yaşam Merkezi-Aile Sağlığı Merkezi-Toplum Sağlığı Merkezi-112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Halk Sağlığı Laboratuvarı Ek Bina (L2), Tirebolu 2 nolu Aile Sağlığı Merkezi-Toplum Sağlığı Merkezi-112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Yağlıdere Aile Sağlığı Merkezi-Toplum Sağlığı Merkezi-112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Görele Çavuşlu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yatırımlarının takip edilmesini istedi.

Vali Ünlü, yaz mevsimi ile birlikte İlimizin güney bölgelerinde kene ısırığı nedeniyle sıkça görülmeye başlanan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile ilimizde görülen Hanta Virüsü konusunda da gerekli tedbirlerin alınarak, bu hususlarda vatandaşların bilgilendirilmesi talimatı verdi.

• 8H7A9455.JPG
  • 8H7A9458.JPG