Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti
28 Şubat 2020

İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Hasan H. Arslantürk’ün başkanlığında, 13 Şubat Salı günü İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı gerçekleşti.

Geniş katılımlı olarak gerçekleştirilen toplantıya Giresun merkez ve ilçelerinde bulunan tüm Hastane ve Toplum Sağlığı Merkezleri yöneticileri ve 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği katıldı.

Sağlık Müdürümüz Arslantürk konuşmasında; Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Demircan’ın katılımıyla 9-10 Şubat tarihlerinde Antalya’da gerçekleşen ve 81 İl yöneticilerinin hazır bulunduğu 2018 Yılı Değerlendirme Toplantısının da gündemini oluşturan Acil Sağlık Hizmetleri genelgesinden, merkezi hekim randevu sistemi, organ bağışının teşvik edilmesi, e-reçete, tütün denetimleri, kanser taramaları hizmetlerinden bahsederek, yeni yapılanmanın ve tüm yöneticilerin görevlerinin hayırlı olmasını diledi.

Yapılandırmanın ardından ilk kez gerçekleşen toplantıda, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Dr. Muhammet Aksu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Ünal Özek, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Op. Dr. Ahmet Bal ve Personel ve Destek Başkanımız Mehmet Şahin, başkan yardımcıları ve uzmanları ile toplantıya iştirak ederek, başkanlıkları bünyesinde yürütülen hizmetlerle ilgili açıklamalar yaptılar.

Toplantıya katılan sağlık tesislerimizin yöneticileri ile İl genelinde sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Altı saat süren toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.