1 -7 Ekim Dünya Emzirme Haftası
07 Ekim 2021

Bebekler için en ideal ve onun gelişimine en uygun tek beslenme şekli emzirmedir. Bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi, sonrasında ise en az 2 yaş ve ötesine kadar uygun tamamlayıcı beslenme ile beraber anne sütü ile beslenmeye emzirilmeye devam etmesi hayati önem arz etmektedir.

Dünyanın birçok ülkesi gibi ülkemizde de 1 -7 Ekim Dünya Emzirme Haftası  olarak kutlanmaktadır. Emzirme ve anne sütünün önemini vurgulayarak toplumsal farkındalığı artırmak adına çeşitli aktiviteler gerçekleştirilmektedir.

Emzirme haftası kapsamında GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ve Özel Kent Hastanesinde stant kurularak, anne ve gebelere bilgilendirme yapılmış, broşür dağıtıldı. 6 Ekim 2021 tarihinde GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Bulut, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek, Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Berkan Şahin, Başhekim Yardımcısı Dr. Serkan Seven, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Feride Çolaker,  Laktasyon/Relaktasyon Polikliniği Sorumlusu Özlem Gürses ve Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Dr. Arife Yıldırım eşliğinde anne ve yenidoğan bebekleri ziyaret edilerek haftanın önemi vurgulanmış ve emzirme önlüğü hediye edildi. Programın sonunda hastane ve İl Sağlık Müdürlüğü personelleri “Emzirmeye Toplumsal Destek İçin Buradayız” sloganı eşliğinde turuncu balonlar uçuruldu.

• Emzirme-Haftası-3.jpg
  • Emzirme-Haftası-1.jpg