Giresun İl Sağlık Müdürlüğü

Otuzdört Yaşındaki Hasta Çocuk Kardiyolojisinde Şifa Buldu

Güncelleme Tarihi: 14/03/2018

Otuzdört yaşındaki Neslihan Ültay yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle SB-GRÜ Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Yrd. Doç. Dr. Aslı Vural’a başvurdu. Beynine pıhtı atması nedeniyle yapılan araştırmalar sırasında doğuştan kalbinde delik (Atrioseptal Defekt) olduğu  tespit edildi.

Kalbindeki deliğin kapatılması için çözüm arayan hasta, bu işlemin çoğunlukla çocukluk çağında Çocuk Kardiyologları tarafından yapılması gerekliliği nedeniyle SB-GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloğu Uzm. Dr. Seyyit Bahaettin Öncü'ye yönlendirildi.

Ültay’ın kalbindeki delik, SB-GRÜ Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi anjio laboratuvarında Uzm. Dr. Öncü tarafından başarılı bir şekilde kapatıldı ve hasta ertesi gün sorunsuz şekilde taburcu edildi.

Otuzdört yaşındaki hasta Neslihan Ültay bu işlem için İstanbul'a gitmek zorunda iken Giresun’da tedavi olmaktan memnuniyet duyduğunu ve tüm hastane ekibine teşekkür ettiğini ifade etti.

IMG_20180309_113841.jpg

IMG_20180309_113816.jpg